Święto młodego wina fetowały wspólnie szczecińskie hotele Novotel, Ibis i Ibis Budget. Rolę gospodyni pełniła Patrycja Bierska, dyrektor hotelu Novotel. Opinie na temat tegorocznego beaujolais były rozmaite, wszyscy jednak się zgodzili, że było ono łagodniejsze w smaku od serwowanego rok wcześniej. Goście przy lampce mogli skosztować smakołyków przygotowanych przez szefa kuchni Novotelu. Popularnością cieszył się wędzony schab z dzika, z nutą lawendy podany na grzance razowej, z fromage chrzanowym oraz roladki z grillowanej cukinii, z paluszkiem krabowym w otoczce z czarnego sezamu.Bohaterami wieczoru byli Eugenia Eberhard i Sebastian Posadas - mistrzowie i nauczyciele tanga z Buenos Aires, którzy wystąpili przed gośćmi imprezy.
Novotel, Wino i Tango

foto: Jarosław Gaszyński
Pierre Garcia, literaturoznawca i filozof francuski z osobą towarzyszącą, Michał Sobecki - Prezes Stowarzyszenia Alliance Francaise w Szczecinie

foto: Jarosław Gaszyński
Teresa Kieling - Dyrektor Stowarzyszenia Alliance Francaise w Szczecinie, Beata Dębska, kierownik sprzedaży Hotelu Novotel

foto: Jarosław Gaszyński
Krzysztof Kieling (Gospodarka Morska), Grażyna Skiba-Antczak i Jerzy Antczak - właściciele Intermarche w Szczecinie

foto: Jarosław Gaszyński
Monika Targowska z Unity Line, Przemysław Targowski, MSR Gryfia S.A., Patrycja Bierska, dyrektor Hotel Novotel

foto: Jarosław Gaszyński
Patrycja Bierska, dyrektor Hotel Novotel, Katarzyna Opiekulska, dyrektor LSJ Agencja Pracy