Kronika Prestiżowa
Prestiż magazyn szczeciński
8(66)
Grudzień 2013

Novotel, Wino i Tango

Święto młodego wina fetowały wspólnie szczecińskie hotele Novotel, Ibis i Ibis Budget. Rolę gospodyni pełniła Patrycja Bierska, dyrektor hotelu Novotel. Opinie na temat tegorocznego beaujolais były rozmaite, wszyscy jednak się zgodzili, że było ono łagodniejsze w smaku od serwowanego rok wcześniej. Goście przy lampce mogli skosztować smakołyków przygotowanych przez szefa kuchni Novotelu. Popularnością cieszył się wędzony schab z dzika, z nutą lawendy podany na grzance razowej, z fromage chrzanowym oraz roladki z grillowanej cukinii, z paluszkiem krabowym w otoczce z czarnego sezamu.Bohaterami wieczoru byli Eugenia Eberhard i Sebastian Posadas -  mistrzowie i nauczyciele tanga z Buenos Aires, którzy wystąpili przed gośćmi imprezy.