Paprykarz w Paprykarzu

W centrum Szczecina, przy Placu Grunwaldzkim, tuż obok pomnika marynarza-sternika, znajdziemy lokal, który nawiązuje do portowego charakteru naszego miasta. Restauracja Paprykarz Fish Market zaprasza wszystkich miłośników ryb i owoców morza. 

Autor

Karina Tessar

Surowy, po części industrialny wystrój lokalu podkreśla otwarta kuchnia z ladą chłodniczą, w której znajdują się świeże ryby i owoce morza. To właśnie ona stanowi serce restauracji, która powstała w wyniku inspiracji targami rybnymi, typowymi dla miast portowych, do jakich niewątpliwie zalicza się Szczecin. – Owoce morza pozyskujemy od niemieckiego dostawcy – Frische Paradies, a pstrąga i jesiotra z Zielenicy, gdzie ryby te są hodowane w źródlanych wodach, co gwarantuje ich najwyższą jakość – mówi Urszula Prokopowicz, menedżerka lokalu. Paprykarz serwuje nie tylko ryby pochodzące z ekologicznych hodowli, ale także dania z grilla i pieca, oryginalne sałatki i makarony. W ramach poczęstunku każdy gość otrzymuje kanapkę z paprykarzem, przygotowanym zgodnie z pierwszą, znaną recepturą paprykarza szczecińskiego. Świeżość i sezonowość produktów nie jest tu pustym hasłem. 

 
Paprykarz
al. Papieża Jana Pawła II 42
Szczecin
8( 107)
Wrzesień'17