Uroczystość idealna

Październik to dobry czas, by zacząć myśleć o zorganizowaniu firmowej Wigilii czy kolacji podsumowującej rok oraz… Sylwestra. To także ostatni dzwonek, by zarezerwować miejsce w lokalu na uroczysty komunijny obiad w nadchodzącym roku. Spiżarnia Szczecińska już się przygotowała na te okoliczności.

Autor

Aneta Dolega

galeria

Rzeczywiście, odbieramy dziesiątki telefonów i maili z pytaniami o wolne miejsca – wyjaśnia Jakub Szwak, menager restauracji. – W tym roku takich zapytań jest znacznie więcej niż jeszcze rok, dwa lata temu. Myślę, że nasi klienci dostrzegają plusy organizacji przyjęcia poza domem. To jest po prostu wygodne.

Spiżarnia, jak mało która restauracja w Szczecinie, idealnie nadaje się do organizowania wszelkiego rodzaju imprez firmowych oraz uroczystości rodzinnych: chrztu, komunii, przyjęcia weselnego, urodzin oraz innych jubileuszy. Restauracja niewątpliwie ma swój klimat i styl. Znajdują się tutaj cztery niezależne sale. Wielkim atutem jest salka dla dzieci z animatorką zabaw, która może bezpłatnie zaopiekować się dziećmi gości. W tym czasie rodzice mogą spokojnie zjeść obiad czy kolację.

– Sale to jedno, ale nie mniej istotne, a może nawet ważniejsze, są nasze propozycje menu i obsługa – mówi Jakub Szwak. – Staramy się, by nasi kelnerzy byli pomocni, ale nienachalni. 

Odpowiednia obsługa to kolejny ważny punkt na liście Spiżarni Szczecińskiej. Goście od progu czują się komfortowo i wyjątkowo. Już zaraz po złożeniu zamówienia otrzymują przekąskę pod postacią kromki chleba z prawdziwym smalcem, oczywiście z gęsi. Kelnerzy zawsze doradzą, dokładnie opowiedzą o każdym daniu, jeśli któryś z szefów kuchni ma tzw. wolną minutę, to również może wyjść do gości na krótką pogawędkę.

 – Proponujemy jedzenie oparte o naturalne składniki, bez poprawiaczy i ulepszaczy – tłumaczy Jakub Szwak. – Jak przystało na spiżarnię, jesteśmy przechowalnią dobrych, sprawdzonych smaków. Wszystko to jednak serwujemy w nowoczesnej formie i zestawieniach.

Postawienie na tradycyjne polskie dania takie jak żur, pierogi ruskie czy gęsina, serwowane w nowoczesnej odsłonie, okazało się strzałem w dziesiątkę. Co ważne, w Spiżarni nie przesadzają z eksperymentowaniem, ale jednocześnie dania nie są nudne i oczywiste, np. pierś z gęsi sous vide z kaszą bul gur to prawdziwy kulinarny hit. Takie podejście do kuchni gościom bardzo odpowiada. 

– Oczywiście mamy gotowe, sprawdzone zestawy potraw na każdą okoliczność, ale jesteśmy otwarci na sugestie naszych gości – wyjaśnia menager. – Jesteśmy w stanie spełnić każdą kulinarną zachciankę wiedząc o niej, rzecz jasna, odpowiednio wcześniej. 

Spiżarnia Szczecińska
Plac Hołdu Pruskiego 8
Szczecin

tel.: +48 91 4 88 88 81

9( 108)
Październik'17