Restaurant Week nadchodzi

W dniach 20-31 października odbędzie się dziesiąta, jubileuszowa edycja festiwalu Restaurant Week. Uczta tradycyjnie nie ominie Szczecina. 

Autor

Aneta Dolega

Na czym polega to ogólnopolskie święto jedzenia? Otóż, szefowie kuchni przygotowują każdorazowo trzydaniowe popisowe menu festiwalowe (przystawka, danie główne, deser) w cenie 49 złotych. W jubileuszowej edycji w cenie znajdzie się również aperitif. – Mamy naprawdę wiele okazji do celebrowania, ale wciąż za mało świętujemy. Od wielkich sukcesów, przez miłość i przyjaźń, aż po najdrobniejsze codzienne sprawy, które nam się udają. Nic tak nie cieszy i nie integruje jak wspólnie spędzony czas przy stole, w magicznym restauracyjnym otoczeniu. Świętujmy razem! – zachęcają organizatorzy. I wspólnemu celebrowaniu przy jednym stole ma być właśnie poświęcone jubileuszowe wydanie festiwalu. Kultura wspólnych wyjść do restauracji stała się w ostatnich latach domeną Polaków. Zaczęliśmy wręcz uwielbiać tzw. kawiarnianie życie. Większość z nas lubi jadać na mieście i nie tylko z powodu przysłowiowego braku czasu, ale przede wszystkim ze względów towarzyskich oraz prywatnych podróży kulinarnych. Restaurant Week jest tego ukoronowaniem. Rezerwacje na festiwalową ucztę są dostępne już od września na www. restaurantweek.pl.

 
9( 108)
Październik'17