Wilczy apetyt

Autor

Aneta Dolega

galeria

W ramach akcji „Zaadoptuj wilka” trwa kampania, której celem jest upowszechnianie wiedzy na temat tego zwierzęcia, a także uświadomienie, że powinniśmy wspierać jego ochronę. Jedną z form tego wsparcia jest wirtualna adopcja. Restauracja Marshal food, znana nie tylko ze swych kulinarnych specjałów, dołączyła do akcji.

– Polska jest jednym z niewielu krajów w Unii Europejskiej, który możemy dziś nazwać wilczą ostoją. Tym bardziej chcemy pomóc naszym rodakom działając lokalnie – tłumaczy Krzysztof Faliński, szef restauracji. – Włączyliśmy się czynnie do akcji na rzecz ochrony wilków żyjących w Polsce. W związku z tym postanowiliśmy przeznaczyć na ten cel 10 procent dochodu z każdej propozycji, która znajdzie się w naszej nowej, sezonowej karcie.

Obecny kwartał w Marshal Food należeć będzie do Kanady. W tym pięknym kraju, na jego północno-zachodnich terenach można spotkać sporo szarych wilków. Kanadyjczycy znani są z dbania o przyrodę i zwierzęta. Ich kuchnia, choć nie tak popularna jak inne, jest bardzo ciekawa, bo szalenie zróżnicowana. 

Kanada to wielokulturowe państwo, otwarte na ludzi i …smaki.  To raj da miłośników tostów francuskich, miłośników syropu klonowego na naleśnikach, typowej przekąski Poutine, czyli frytek z sosem mięsnym lub ostrygowym, dziczyzny, japońskich specjałów takich jak chociażby chrzan Wasabi. Nie sposób przejść obojętnie w okolicach Rayskiego 23 – Karmić tak będziemy do kwietnia, również wegetarian bo zawsze mamy opcje dla wszystkich – dodaje z uśmiechem Krzysztof Faliński.

Marshal Food
ul.Rayskiego 23
Szczecin

tel. 531 288 099
www.marshalfood.pl

2( 112)
luty'18
gajda