Czary w kuchni

Przed wojną była tu restauracja Haus am Westendsee, a w XIX w. młyn słodowy. Park Kasprowicza z uroczym jeziorem Rusałka to jeden z najpiękniejszych punktów na mapie Szczecina. Dzisiaj rozpoczynaa się kolejny etap tego legendarnego miejsca.

Autor

Aneta Dolega

galeria

Grand Park Hotel**** to nie tylko hotel, to również jedyna w swoim rodzaju Restauracja Rusałka. Każdy znajdujący się w jej wnętrzu stolik to gwarancja zapierającego dech widoku na magiczne jezioro i park.

W menu za to znajdziemy wyśmienitą kuchnię polską, śródziemnomorską i autorską. Potrawy serwowane w restauracji są bardzo zróżnicowane, od klasycznych jak tatar, po niecodzienne kompozycje smaków w daniach z jagnięciny, które stanowią o wyjątkowości tego miejsca. Dodatkowo chleb z własnego wypieku, a w karcie deserów lody własnej produkcji. W menu można znaleźć m.in. wieprzowinę złotnicką i pstrągi z hodowli z Zielenicy.

Wyborna kuchnia podana na eleganckiej porcelanie, przestronne, słoneczne wnętrze z bajkowym wręcz widokiem. Restauracja Rusałka czaruje smakiem, wystrojem i obsługą, ale żadne słowa nie oddadzą atmosfery tego miejsca. Należy sprawdzić to samemu.

Grand Parkg Hotel
ul. Słowackiego 18
Szczecin
11( 121)
Grudzień'18
gajda