Rekordowe lato Exotic Restaurants

Bombay, Buddha, Tokyo, Bollywood, Shanghai – to ulubione restauracje wielu smakoszy. Chętnie odwiedzają je szczecinianie, turyści i VIP-y. Exotic Restaurants Szczecin uwodzi azjatyckimi smakami, wyjątkowym klimatem i doskonałą obsługą. Właściciele restauracji, Anita Agnihotri oraz jej syn Mariusz Łuszczewski, dokładają wszelkich starań, by sprostać wymaganiom nawet najbardziej wymagających gości. Jak widać, ich trud się opłacił, bo w te wakacje restauracje pobiły wszelkie rekordy: w tym sprzedaży.

Autor

Karolina Wysocka

W ostatnich miesiącach Exotic Restaurants Szczecin osiągnęły najlepsze wyniki w swojej historii. – Jesteśmy dumni, że od powstania całej sieci, z każdym miesiącem mamy wzrost obrotów i liczby gości. Pierwszy absolutny rekord padł w czerwcu, już w lipcu był kolejny, sierpień wygląda jeszcze lepiej. To dla nas ogromne wyróżnienie, cieszymy się z uznania, jakim darzą nas goście – mówi Mariusz Łuszczewski. W tym miejscu warto dodać, że konkurencja na rynku jest spora, ciągle powstają nowe lokale, a mimo to restauracje Exotic wciąż są na topie. – Ludzie lubią eksperymentować, poznawać nowe smaki, próbują dań w różnych lokalach i tak trafiają również do nas – wyjaśnia pan Mariusz. 

Przepis na sukces

Na sukces Exotic Restaurants Szczecin składa się wiele czynników. Restauracje oferują nie tylko bogactwo smaków i aromatów, ale też możliwość poznania innej kultury, przyjemną atmosferę czy życzliwą obsługę. Dla wielu osób wizyta w egzotycznych lokalach to podróż do innego świata oraz chwila wytchnienia w pędzącym świecie. – Od samego początku naszej działalności stawiamy na wysokiej jakości produkty. Mamy doświadczonych, profesjonalnych kucharzy z krajów egzotycznych i świetny serwis. Na sukces restauracji zapracowali ludzie, cały zespół daje z siebie wszystko. Mamy kucharzy, którzy są z nami od lat i sprawiają, że smak potraw wciąż jest taki sam. Kelnerzy pamiętają stałych gości, ich ulubione potrawy, to, przy jakim stoliku lubią siadać – podkreśla Mariusz Łuszczewski. – Chcemy, by wszyscy wychodzili od nas zadowoleni. Wsłuchujemy się w potrzeby i sugestie gości.

Restauracje się wspierają, a oferta Exotic jest bogata. – Kiedy klient wyjdzie zadowolony z jednej restauracji, chętniej odwiedzi też inne – tłumaczy pan Mariusz. Jednym ze składników sukcesu lokali jest również ich nieustanny rozwój. – Staramy się ulepszać istniejące restauracje, podwyższamy standard, dodajemy nowe dania – mówi właściciel sieci. Rekordy bardzo cieszą cały zespół i mobilizują do pracy. – W weekendy jesteśmy w stanie obsłużyć nawet 5-6 tysięcy gości. Co więcej, mamy plan na kolejne wyjątkowe miejsce, ale nie chcę zdradzać więcej. Niedługo napiszemy o tym na naszych stronach internetowych i Facebooku – dodaje z uśmiechem właściciel Exotic Restaurants.

Zadowoleni goście

Restauracje Exotic są popularne wśród osób z różnych stron Polski. – Przychodzi do nas wielu gości, wracających z państw azjatyckich. Często mówią, że nasze potrawy smakują im bardziej niż te, które jedli podczas wyjazdów – dodaje pan Mariusz. To świetna rekomendacja, a jeśli ktoś nie ma planów na najbliższy wieczór lub weekend, właściciele Exotic Restaurants zapraszają na kulinarną podróż po smakach Azji.

 

9( 130)
Wrzesień'19
gajda