Udany debiut Folgi

Browar Folga tej jesieni ma niejedną okazję do świętowania. Właśnie mija pół roku od kiedy miejsce rozpoczęło swoją działalność. Browar cieszy się niesłabnącą popularnością, a goście chwalą nie tylko smaczne piwo i kuchnię Folgi, ale też komfortowe pokoje hotelowe, zielony ogród oraz salę bankietową, w której można organizować różne imprezy okolicznościowe. Z okazji udanego półrocza postanowiliśmy porozmawiać z Dawidem Parackim, managerem d.s. marketingu.

Autor

Karolina Wysocka

galeria

Co może Pan powiedzieć o pierwszym półroczu działalności Folgi? 

Jesteśmy dumni z tego, że goście chcą nas odwiedzać, a ich opinie są pozytywne. Interesuje się nami coraz więcej osób. Rośnie popularność naszego piwa i kuchni. Odwiedzają nas goście z okolicy, Gryfic, Szczecina, ale też innych miast Polski oraz zagranicy. Z wieloma osobami spotkaliśmy się już kilkukrotnie. Pozytywny odbiór jest dla nas ogromną pochwałą. 

Folga jest wysoko oceniana w różnych internetowych rankingach. Co więcej, mimo, że istnieje od niedawna, sporo osób pochlebnie wypowiada się na temat tego miejsca, a jej popularność stale rośnie. Co składa się na sukces browaru?

Folga została stworzona przez ludzi z pasją. Na jej sukces pracuje zespół profesjonalistów. Wszyscy starają się, by było to miejsce na wysokim poziome. Właściciele obiektu współpracują z lokalnymi firmami. O projekt browaru oraz  wystrój wnętrz i wyjątkowy klimat Folgi zadbali Beata Wolanin i Ryszard Długopolski. Projekt ogrodu stworzyła Patrycja Tokarska ze Skwer & Cube Projektowanie Ogrodów, a jego wykonaniem zajął się Marcin Binienda z Gryfic. Mamy też sympatyczną obsługę, która zna naszych gości i okolicę. Chętnie doradzają lub opowiadają turystom o lokalnych atrakcjach, naszych piwach oraz tajnikach kuchni. 

Co jeszcze oferuje Folga?

Mamy szeroką ofertę dla gości. Wyróżniają nas również lunche tematyczne, które prezentują różne kuchnie świata, np. włoską lub azjatycką. Organizujemy także kolacje degustacyjne na życzenie gości. To doskonała okazja, by spróbować różnych dań i poznać nowe smaki. Możemy również zorganizować wycieczkę po browarze, podczas której goście poznają proces warzenia piwa i porozmawiają z piwowarem. Organizujemy różne eventy oraz imprezy okolicznościowe, w tym: wesela, komunie, chrzciny, imprezy firmowe czy konferencje. Mamy salę bankietową, która może pomieść ok. 170-200 osób, zaplecze noclegowe. Pojawia się coraz więcej zapytań o organizację wesel. Można u nas też organizować szkolenia. Mamy pełne zaplecze biznesowe, które zaspokoi najbardziej wymagające konferencje. 

Czy planujecie jakieś zmiany w najbliższej przyszłości? Czy w ofercie miejsca pojawi się coś nowego?

Ciągle się rozwijamy. Rozpoczęliśmy budowę drugiej części budynku i przygotowujemy dodatkowe miejsca hotelowe. Pojawią się trzy duże apartamenty, które pomieszczą do sześciu gości, będą dobrym rozwiązaniem dla rodzin. Latem oddamy do użytku nie tylko nową część hotelową, ale też spa z jacuzzi i basenem oraz dodatkową salę bankietową, która pomieści 100 osób.

Na koniec rozmowy, nie sposób nie zapytać: czego można życzyć wszystkim twórcom Folgi?

Zadowolenia naszych gości, aby wychodzili od nas z uśmiechem i już planowali kolejną wizytę.

Dziękuję za rozmowę.

 

Folga
ul. Nowy Świat 8
Gryfice

tel. 505 464 234
www.browarfolga.pl

Dawid Paracki

Dawid Paracki
manager d.s. marketingu
email: d.paracki@browarfolga.pl

10( 131)
Październik'19