Japoński jubileusz

Pierwsza japońska restauracja w Szczecinie powstała w 2004 roku. Od 10 lat Sake - bo o niej mowa - wprowadza nas w tajniki kuchni azjatyckiej i zachwyca niezmiennym, bogatym smakiem potraw. 

Autor

Karina Tessar

Sake powstało w październiku 2004 roku. Była to pierwsza w Szczecinie restauracja serwująca sushi i inne japońskie dania, np. kociołek pełen grzybów z krewetkami i kurczakiem, tempurę, kurczaka i pieczoną kaczkę w sosie Teriyaki. Ewenementem jest to, że mistrz kuchni, doświadczony w specjałach gastronomii na Dalekim Wschodzie, pracuje w Sake od samego początku. – Właśnie dlatego jakość i smak naszych potraw cały czas utrzymuje ten sam wysoki poziom i się nie zmienia – mówi Yuanming Wang, właściciel restauracji. – Słuchając naszych klientów, postanowiliśmy przeprowadzić generalny remont i wprowadzić nowy wystrój – dodaje. Lokal został podzielony na trzy części: VIP room, salę japońską i salę tajską. Oprócz tradycyjnych potraw będzie można zjeść również najpopularniejsze dania tajskie. Nowością są teppanyaki, czyli dania smażone ze świeżych produktów na oczach klienta. Restauracja znana jest z serwowania uczciwych porcji w rozsądnej cenie. Jednak z okazji jubileuszu 10-lecia do końca października klienci otrzymają 10% rabatu na całe menu. Nie wszyscy wiedzą, że Sake od sześciu lat jest partnerem Pogoni Szczecin, dostarczając jedzenie pracownikom i piłkarzom klubu, do strefy VIP podczas każdego meczu, rozgrywanego w naszym mieście. Wspierając lokalny sport, właściciele starają się cały czas działać w myśl zasady: „Sake – więcej niż sushi”. 

Prestiż  
Październik 2014