Siła Manhattanu

Jak u mamy

Ulubione smaki z dzieciństwa? Zapach domowego ciasta z kruszonką i śliwkami, konfitury własnej roboty, rozgrzewająca herbata z sokiem malinowym. Tak właśnie jest na Manhattanie. Pysznie, zdrowo i domowo… jak u mamy.

Autor

Prestiż

Od dawna ludzie zawsze chcieli przedłużyć świeżość darów natury, dlatego zaczęli robić konfitury, marmolady i dżemy. Z pokolenia na pokolenie przekazywane były tajne receptury pozwalające na zachowanie smaków i wartości odżywczych. 

Niegdyś w każdym prawie domu znajdowała się spiżarnia, w której zatrzymywaliśmy smaki lata, by cieszyć się nimi w czasie długich zimowych wieczorów. 

Na Manhattanie znajdziemy duży wybór gotowych przetworów. Mamy pewność, że oferowane na targowisku są zdrowe. Warzywa i owoce pochodzą bowiem od lokalnych dostawców wprost z Wyspy Puckiej. Manhattan oferuje całą gamę przetworów.  Od kiszonek takich jak kapusta czy ogórki poprzez marynaty w postaci gruszek, pikli czy papryki. Sezon na grzyby rozpoczęty, więc znajdziemy tu także pyszne marynowane podgrzybki, kurki czy borowiki.

Przetwory to również owoce w postaci kompotów, a wachlarz smaków jest bardzo bogaty. Od pysznych renklod czy mirabelek poprzez brzoskwinie, wiśnie, truskawki i czereśnie w syropie, Idealnie smakują jesienią i zimą.  

Aby zaoszczędzić czas, który jest dzisiaj tak cenny, warto udać się na Manhattan gdzie jest smacznie i zdrowo.

Prestiż  
Październik 2015