Kolacja mistrzów

Dziczyzna, cielęcina i… diabeł morski – to oraz kilka innych kulinarnych niespodzianek będzie można skosztować w Hotelu Park, 8 marca (godz. 19) w Kuchni Mistrzów. Gotować będzie dwóch znakomitych kucharzy: Kris Basznianin i Mariusz Siwak.

Autor

Aneta Dolega

galeria

Panowie przygotują dziesięć wykwintnych dań, do których sommelier dobierze najlepsze wina świata. Takiej kulinarnej uczty jeszcze w Szczecinie nie było. Bohaterowie wieczoru oraz sprawcy tego smacznego zamieszania to mistrzowie w swoim fachu.
Kris Basznianin, na co dzień mieszkaniec Kopenhagi, pracował w uznanych, restauracjach w Seattle i Nowym Yorku, Danii, Szwecji, na Wyspach Owczych, a także w luksusowym resorcie na sawannie w Tanzanii i najlepszej restauracji w RPA. Obecnie zajmuje się realizowaniem własnych idei związanych ze współpracą z Robertem Cortezem i jego CR8. Jest również mentorem w awangardowym projekcie Food Think Tank w Polsce. Mariusz Siwak to szef kuchni w Hotelu Park. Uczył się od najlepszych, m.in od Wojciecha Amaro – jedynego w Polsce zdobywcy gwiazdki Michelina. Sam jest medalistą Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie.
 
Bilety i szczegółowe informacje dostępne pod nr. 
+48 91 434 00 50 lub +48 693720154. 
Prestiż magazyn szczeciński
3( 91)
Marzec'16