Jedzenie bardzo towarzyskie

Jak pokazują badania kanadyjskiej badaczki Susan Pinker: „osoby towarzyskie, które spotykają się regularnie w stałym gronie, choćby po to, żeby coś zjeść i poplotkować, mają większe szanse na dłuższe życie niż te, które rzuciły palenie, schudły czy regularnie ćwiczyły”. Polacy coraz częściej i chętniej spędzają wolny czas z bliskimi, znajomymi i współpracownikami przy restauracyjnych stołach. 

Autor

Aneta Dolega

Pod koniec września wystartowały rezerwacje na festiwal najlepszych restauracji, czyli Restaurant Week. Ideą przewodnią tej edycji imprezy zostało hasło „Towarzyskość to zdrowie!”. Festiwal jest idealną okazją, aby odwiedzić najlepsze restauracje w Szczecinie, spotkać się w nich z bliskimi przy jednym stole.

 

Goście za pośrednictwem strony internetowej www.restaurantweek.pl będą mogli zarezerwować starannie przygotowane, trzydaniowe menu restauracyjne w festiwalowej cenie 39 zł. Jesienna edycja Szczecin Restaurant Week odbędzie od 21 do 30 października. Udział w festiwalu wezmą następujące restauracje: Avanti, Binowo Park Golf Club Bohema, Bombay, Buddha Thai & Fusion, Ceglana, Dzika Gęś, Fabryka Szczecińska, Mąka Bar, Na Kuncu Korytarza, Nowy Browar Szczecin, Paladin, Plenty, Portofino, Public Fontanny, Ricoria, Rozmaryn, Secesja, Spiżarnia Szczecińska, The Greek Ouzeri, Tokyo Sushi’N’Grill, Vincent, Virga, Wine Bar Cafe Niebo.

10( 97)
Październik'16
gajda