Wegańska podróż do Azji

Miejsce: Studio Kulinarne Bataty
(godz. 17:00 ) piątek, Marzec 23, 2018

Azja słynie z doskonałej kuchni, która nie zawsze potrzebuje w swoim menu mięsa by wybornie smakować. To tam powstało tofu, tempeh czy seitan – popularne, zdrowe i pyszne wegańskie zamienniki. Co raz częściej sięgamy po przepisy z kuchni roślinnej, a bycie wege staje się wręcz modne.

Wegan Nerd to wielokrotnie nagradzany blog kulinarny, który w stu procentach poświęcony jest kuchni roślinnej.  Autorka bloga Alicja Rokicka (publikowała, m.in. w Elle, Wysokich Obcasach, Polityce i Grazii), poprowadzi w marcu warsztaty w popularnych Batatach –  studiu kulinarnym, gdzie wielbicieli gotowania zabierze do wegańskiej Japonii i Tajlandii.

W programie warsztatów same wegańskie delicje: zupa miso na warzywnym wywarze, sałatka pad thai z tofu, domowe bułki bao z szarpanym jackfrutem na ostro oraz tapioka z kokosem i mango. Wspólne gotowanie odbędzie się 23 marca. Szczegóły na www.studiobataty.pl

W tym miesiącu

gajda