Kronika Prestiżowa
Japońskie specjały
Aneta Dolega
Tokyo Sushi`n`Grill, nowa japońska restauracja otworzyła swoje podwoje. W lokalu znajdziemy szeroki wybór tradycyjnych potraw japońskich. Doświadczyli tego pierwsi goście Tokyo. Podczas otwarcia zajadali się m.in.: sashimi (świeże ryby i owoce morza, krojone w kostkę lub płatki lekko przyprawione), nigiri (sushi składające się z kulki ryżu nakrytej plastrem świeżej ryby lub skorupiaka), uramaki (rulon z wodorostu nori napełniony różnymi składnikami owinięty ryżem z sezamem) i tempurą (owoce morza lub warzywa w japońskim cieście smażone na głębokim oleju). Było smacznie.

foto:
Archiwum prywatne
Adam Grochulski z żoną Danutą oraz Jan Kozłowski, dealer Toyoty z żoną Małgorzatą

foto:
Archiwum prywatne
Od lewej: Takafumi Akahoshi, zawodnik Pogoni Szczecin z rodziną, Kurosaki-San, szef kuchni Tokyo Sushi’n’Grill, Takuya Murayama, zawodnik Pogoni Szczecin i Mariusz Łuszczewski, właściciel restauracji

foto:
Archiwum prywatne
Piotr Podzielny z żoną Aleksandrą i synem Tomaszem