Wino jako towarzysz spotkań coraz częściej pojawia się na polskich stołach, jednak jako kraj mocno odbiegamy od średniej europejskiej.
Te małe ziemniaczane kluseczki są we Włoszech równie popularne co makaron. Gnocchi – bo o nich mowa, zachwycają swoim smakiem i różnorodnością, a na stołach słonecznej Italii goszczą od XII wieku.
Jednym z haseł, towarzyszących Poshe jest „your own bartender” – Twój własny barman. Tworząc Poshe faktycznie chcemy, żeby było ono waszym własnym barmanem. A co to właściwie oznacza?
To proste włoskie danie śmiało konkuruje z ulubionym przez wszystkich makaronem.
Serce Italii ze stolicą ze słynącej z pięknej architektury i sztuki Florencji. Jeden z najbardziej uroczych regionów Włoch, pełen słońca, kwiatów oraz spokojnej i radosnej atmosfery.
Śledzie – tę rybę na swej kulinarnej drodze spotkał chyba każdy Polak. Jedni ją uwielbiają, inni, mówiąc delikatnie, za nią nie przepadają.
Dobra Pączkarnia – ZNANA SZCZECIŃSKA FIRMA FRANCZYZOWA, której wyroby zawojowały już cały kraj.
„Chodźcie tu prędko, to tak, jakbym pił gwiazdy!” Takim okrzykiem, według legendy, francuski mnich Dom Pierre Perignon, ogłosił swoim braciom klasztornym stworzenie pierwszej butelki szampana.
Menu degustacyjne, to kwintesencja tego, co najlepsze w restauracji. Nareszcie zawitało do Szczecina.