Sukces Restauracji Renaissance

Ogromny sukces Restauracji Renaissance szczecińskiego hotelu Radisson Blu!  W festiwalu Fine Dining Week 2020 restauracja zajęła trzecie miejsce w Polsce i ponownie zdobyła pierwsze miejsce w Szczecinie we wszystkich kategoriach.

Autor

Dariusz Staniewski

Restauracja Renaissance szczecińskiego hotelu Radisson Blu może poszczycić się niemalże 28 – letnim doświadczeniem. W edycji festiwalu Fine Dining Week w 2019 roku znalazła się w gronie najwybitniejszych w Polsce. Jako jedyna w kraju zajęła pierwsze miejsce we wszystkich kategoriach: najlepsze menu, najlepsza atmosfera, najlepsza obsługa, najlepszy debiut, najpopularniejsza restauracja. W najnowszej edycji festiwalu polepszyła wynik i znalazła się na ogólnopolskim podium, zajmując trzecie miejsce w Polsce i pierwsze w Szczecinie.

Utalentowany zespół Anny Szadkowskiej - szefa kuchni hotelu Radisson Blu w Szczecinie gotuje z pasją, dba o niepowtarzalne wrażenia smakowe, szuka inspiracji, osobiście odwiedza lokalnych producentów, aby mieć pewność co do jakości produktów, z którymi pracuje. W menu znajdziemy zarówno sezonowe specjalności jak i dania kuchni autorskiej. W październikowej propozycji znajdą Państwo steki i owoce jesieni. 

Oferta Restauracji Renaissance skierowana jest do każdego, dla kogo ważne jest doświadczenie związane z celebracją posiłku i jakością w przystępnej cenie. To doskonałe miejsce na spotkanie biznesowe, romantyczną kolację, organizację imprezy okolicznościowej.

Wnętrze restauracji jest tradycyjnie eleganckie - urządzone kameralnie, w stylu klasycznym z artystycznymi akcentami (rzeźby, obrazy, lampy, kandelabry), co wyróżnia restaurację na tle obecnych masowych trendów. Każdy ceniący kameralną atmosferę, a także poszukujący miejsc romantycznych i dyskretnych polubi to miejsce. O poziom serwisu dba doświadczona obsługa kelnerska, która równie znakomicie radzi sobie z obsługą gości polsko jak i anglojęzycznych. Goście restauracji mogą bezpłatnie skorzystać ze strzeżonego parkingu hotelu.

W najbliższym czasie Restauracja Renaissance proponuje:

Październik – Steki i owoce jesieni

Listopad – Gęsina na świętego Marcina

Grudzień – Świąteczne spotkania przy stole

 

Foto: Łukasz Popielarz

Na zdjęciach:

Dania z październikowej oferty Steki I Owoce Jesieni

Dania konkursowe z festiwalu Fine Dining Week 

 

 

Prestiż  
Październik 2020