Yakku Sushi – gwarancja jakości, smaku i gustu
Ten lokal działa dopiero od czterech miesięcy. Ale już zdobył uznanie gości i cieszy się coraz większą popularnością. To Yakku Sushi w podszczecińskim Mierzynie. Miejsce wyjątkowe pod każdym względem. Pyszne potrawy przygotowywane z najlepszej jakości produktów, przez profesjonalnych sushi masterów. To także restauracja o intrygującym, orientalnym wystroju oraz niespotykanymi nigdzie indziej w Szczecinie trunkami.

Od czterech miesięcy w podszczecińskim Mierzynie działa prawdziwa perła orientalnej kuchni – Yakku Sushi. Restauracja przy ulicy Topolowej oferuje dania stworzone z najwyższej jakości składników. Dzięki temu goście mogą poznać autentyczne azjatyckie smaki. Nie może być inaczej, skoro właściciele lokalu poprzez swoje egzotyczne podróże stali się prawdziwymi wielbicielami kuchni japońskiej i tajskiej. Poza tym działają w branży gastronomicznej już od ponad 20 lat. Restauracja sushi jest spełnieniem ich marzeń, połączeniem rodzinnego biznesu z pasją, chęcią stworzenia miejsca z potrawami, które sami kochają i chcą się nimi dzielić, ich smakiem, ich wyjątkowością i niepowtarzalnością. Pomysł otwarcia restauracji sushi kiełkował w nich od ponad 10 lat. Teraz udało się go urzeczywistnić i stworzyć na ubogiej mapie gastronomicznej podszczecińskich miejscowości prawdziwą oazę azjatyckiego smaku i gastronomicznego gustu. Yakku Sushi zostało otwarte 13 stycznia w piątek tego roku o godzinie 13. I od tej pory lokal cieszy się niesłabnącym powodzeniem i zainteresowaniem gości, często przyjeżdżających na sushi w Mierzynie z najodleglejszych dzielnic Szczecina. I nie ma co się dziwić. W Yakku Sushi znajdują to, czego nie ma nigdzie indziej w mieście. Relaksującą, przyjemną atmosferę, w wysmakowanych orientalnych wnętrzach, z szerokim wyborem pysznych potraw oraz niespotykanych trunków.
O wyjątkowość przygotowywanych dań dba , doświadczony i profesjonalny zespół sushi masterów. Przygotowują potrawy, zachowując oryginalny, niepowtarzalny smak każdej z nich. Precyzję i kunszt wykonania łączą z wyjątkowymi składnikami – starannie wyselekcjonowanymi rybami i różnymi gatunkami owoców morza oraz warzywami, ziołami i kwiatami. Wszystko o wysokiej i sprawdzonej jakości. Tu nie ma przypadkowości i bylejakości. Dzięki temu powstają prawdziwe dzieła kulinarnej sztuki. Restauracja zapewnia przede wszystkim szeroki wybór sushi. Od tradycyjnych, klasycznych pozycji, po własne propozycje, nowoczesne i kreatywne. Ale w karcie nie brakuje także innych dań kuchni azjatyckiej. W Yakku Sushi nie ma niezadowolonych gości.
— Będziemy dążyć do tego, aby to miejsce nie było kolejną standardową restauracją sushi. Chcemy zapewnić naprawdę wysoki poziom, zawieszać poprzeczkę jakości coraz wyżej, kształtować gusta i smaki naszych gości, pokazać prawdziwe, ale i różne oblicza sushi, takie, jakich do tej pory nie można było spotkać i degustować w Szczecinie. Dla wielu naszych gości to może być pierwsze spotkanie z sushi. Chcemy, aby pozostawiło jak najlepsze wrażenia, żeby te smaki im się spodobały, żeby klienci poznali sushi od tej właściwej strony. Chcemy przyzwyczaić naszych gości do wysokiej jakości potraw, często ekskluzywnych i egzotycznych składników. Tworzymy własną markę, własny styl – zapewniają właściciele.
W Yakku Sushi goście oprócz wyjątkowych potraw znajdą także trunki niespotykane w innych lokalach Szczecina. To przede wszystkim szeroki wybór japońskiej whisky – coraz popularniejszej i coraz bardziej cenionej na świecie oraz rumów z całego świata.
Pod koniec marca tego roku Yakku Sushi poszerzyło swoją ofertę o dowóz zamówionych dań. Na razie w ten sposób obsługiwane są miejscowości i dzielnice Szczecina położone w najbliższym sąsiedztwie Mierzyna. Ale w najbliższych miesiącach usługa ta zostanie rozszerzona na całe Lewobrzeże. Od maja lokal powiększy się również o zewnętrzny ogródek.