Kronika Prestiżowa
Pałacowy slow food
Aneta Dolega
Na początku lutego odbyło się wyjątkowe wydarzenie w Pałacu Manowce, wspierane przez takich partnerów jak m.in. Land Rover Bońkowski British Auto, Klinika dr Stachura, Dom Wina oraz Złoty Widelec. Manowce Slow Food 2024 to połączenie konkursu kulinarnego, wyśmienitej ośmiodaniowej kolacji degustacyjnej, wyselekcjonowanego wina z różnych regionów świata oraz swingowo-jazzowej muzyki. Wydarzenie uświetnił gość specjalny Adam Gessler – ikona restauratorstwa i kuchni. Całość wydarzenia współtworzył Andrzej Buławski – lider Convivium Slow Food Szczecin oraz szef kuchni Tomasz Madera. Dla gości zagrało Swing Lovers.

foto:
Fotoroko Daniel Stokowiec
Adam Gessler i Joanna Sinkiewicz i Andrzej Buławski

foto:
Fotoroko Daniel Stokowiec
Magdalena Gogłoza i Miłosz Kędziorek

foto:
Fotoroko Daniel Stokowiec
Tomasz Misiak i Radosław Lis

foto:
Fotoroko Daniel Stokowiec
Aleksandra i Robert Stefaniuk oraz Renata i Dariusz Watral

foto:
Fotoroko Daniel Stokowiec
Maja i Patryk Sobczyk

foto:
Fotoroko Daniel Stokowiec
Przewodniczący jury Adam Gessler

foto:
Fotoroko Daniel Stokowiec
Jolanta Szczepańska-Andrzejewska i Paweł Andrzejewski

foto:
Fotoroko Daniel Stokowiec
Jury konkursu kulinarnego: Adam Gessler, Andrzej Buławski, Augustin Nsai, Filip Ondrušek

foto:
Fotoroko Daniel Stokowiec
Dominika i Dariusz Bońkowscy oraz Wojciech Marlicz