Lekkość na talerzu
Późna wiosna i lato sprzyjają potrawom lekkim, delikatnym, kolorowym i zdrowym. Szefowie kuchni Restauracji i Hotelu Bosak na ten przyjemny czas proponują dwa dania, które wpisują się w aurę za oknem. Chłodnika nie trzeba specjalnie przedstawiać - ma on wielu wielbicieli. Ten który nasi kulinarni specjaliści proponują został zrobiony z kiszonych buraków, które nie tylko są smaczne ale również bardzo zdrowe. Natomiast ceviche to rodzaj egzotycznej sałatki z surowej ryby zamarynowanej w soku ze świeżych cytrusów. Nasi szefowie kuchni proponują ceviche z ekologicznego pstrąga łososiowego z filecikami z cytrusów i dresingiem limonkowo-miętowym. Jest to niezwykle lekka i aromatyczna potrawa. Smacznego.

od lewej: Paweł Wymiatał - zastępca szefa kuchni, Czesław Mikołajczyk - szef kuchni, Łukasz Wałkiewicz - zastępca szefa kuchni

