Japoński znak jakości
Dyskretna i miła obsługa, która wita gości już przy wejściu, eleganckie, minimalistyczne wnętrze będące idealnym miejscem zarówno dla spotkań biznesowych jak i romantycznych schadzek. I w końcu jedzenie - egzotyczne, smaczne, po prostu wyborne. Japońska
restauracja Tokyo otrzymała Koronę Smakosza, za jakość obsługi.

Dbamy o jakość tak samo jak Japończycy. Jesteśmy po to by sprawiać naszym klientom przyjemność – przekonuje Mariusz Łuszczewski, właściciel restauracji. – Nasi kucharze przygotowują potrawy tylko z najlepszych, oryginalnych składników. Szefowie kuchni sami często obsługują gości, nie tylko serwując im dania, ale także o nich opowiadając. Świetnie wyszkoleni kelnerzy wychodzą naprzeciw życzeniom klientów. Potrafią bezbłędnie wyczuć ich potrzeby.
Tokyo odwiedzają nie tylko szczecinianie. To ulubione miejsce mieszkańców japońskiego pochodzenia, co dla właściciela restauracji jest dodatkowym wyróżnieniem, gdyż Japończycy są szczególnie wymagającymi ludźmi.
– Większość odwiedzających nas. Japończyków traktuje to miejsce jak swoje – mówi Mariusz Łuszczewski – Czasem życzą sobie dania, których nie ma w karcie, ale które np. pamiętają z dzieciństwa. Nasi kucharze są otwarci na takie propozycje i zawsze je spełniają.
W lokalu Mariusza Łuszczewskiego nie tylko króluje sushi, sztandarowe danie Japonii. Kraj Kwitnącej Wiśni ma do zaoferowania ogromną ilość smaków. W Tokyo zjemy zimne przystawki, gorące dania, potrawy z grilla. Uraczymy się sake i tradycyjnym japońskim winem. To idealne miejsce dla wegetarian i miłośników owoców morza. Poza świetną kuchnią to miejsce jest idealne na odpoczynek. W przyjaznej atmosferze, z pałeczkami w dłoni można poczuć kulinarne zen.
Korona Smakosza to prestiżowy ogólnopolski plebiscyt na najlepsze restauracje, kawiarnie i bary, na które głosują goście tych miejsc. W 20 miastach w Polsce klienci wybierają swoje ulubione lokale oceniając je w 10 kategoriach. Uczestnicy plebiscytu muszą spełnić jeden warunek: wybierają ze swojej stałej karty, co najmniej trzy potrawy, które zaproponują klientom za połowę ceny. Liczba głosów decyduje o zwycięstwie.