Czas na grilla! Kalmary z grilla

Lato to idealny czas na to, by usiąść w ogrodzie, na działce lub na tarasie i upichcić coś smacznego na grillu. Co najważniejsze, grillowanie to nie tylko sposób na przygotowanie przysmaków cieszących podniebienie, ale również doskonały pomysł na chwilę relaksu po ciężkim dniu!

Autor

Eintopf

Składniki:

• 2-3 średniej wielkości tuby kalmarów, pokrojonych w krążki
• sól
• pieprz cytrynowy
• sok z limonki
• oliwa
• natka pietruszki

Kalmary posólcie i popieprzcie, odstawcie na chwilę do lodówki. Nabijcie krążki na patyczki do grillowania. Rozgrzejcie patelnię grillową, kalmary smażcie ok. 4 minut z każdej strony. Wyłóżcie na talerze, skropcie sokiem z limonki, oliwą i posypcie natką. Smacznego!

Prestiż  
Lipiec 2015