Szaleństwa podniebienia czyli Restaurant Week
Nowe smaki, spotkania przy stole – najsmaczniejsza impreza roku czyli Restaurant Week potrwa jeszcze do 3 października.
Mimo trudnego roku scena restauracyjna dynamicznie się rozwija, a szefowie kuchni powrócili z nową energią, jeszcze większą pasją do gotowania i pomysłami na apetyczne dania. Restaurant Week to okazja by spróbować ich umiejętności i unikalnych dań spoza regularnej karty. Wystarczy dokonać rezerwacji w aplikacji: https://app.rclb.pl i na https://RestaurantWeek.pl.

Nowe smaki, spotkania przy stole – najsmaczniejsza impreza roku czyli Restaurant Week potrwa jeszcze do 3 października.
Mimo trudnego roku scena restauracyjna dynamicznie się rozwija, a szefowie kuchni powrócili z nową energią, jeszcze większą pasją do gotowania i pomysłami na apetyczne dania. Restaurant Week to okazja by spróbować ich umiejętności i unikalnych dań spoza regularnej karty. Wystarczy dokonać rezerwacji w aplikacji: https://app.rclb.pl i na https://RestaurantWeek.pl.
Jesteście ciekawi, w których restauracjach w Szczecinie warto zarezerwować stolik? Oto dwie z z dziewięciu rekomendowanych. W każdej z nich w cenie 59 zł, na wszystkich gości czeka 3-daniowe menu oraz festiwalowy koktajl.
Kresowa
Co wyróżnia Kresową? Przede wszystkim zaskakujące połączenia smaków i akcenty kuchni europejskiej. Serwowane tu dania z pewnością urzekną Twoje podniebienie i sprawią, że będziesz chciał tu wrócić. Daj się oczarować jednej z dwóch wersji menu. Z pewnością nikt nie wyjdzie głodny po zjedzeniu faszerowanej nóżki z kurczaka podanej z fasolką szparagową, kaszą gryczaną i pieczonym bakłażanem. Na miłośników wege czeka pieczony bakłażan podany z orzechem włoskim, puree z bakłażana i oliwą rozmarynową. Co na deser? Krem z białej czekolady podany ze świeżymi owocami. Same pyszności!
Va Banque
Jeśli szukasz restauracji na wieczorne spotkania ze znajomymi w kameralnej atmosferze, koniecznie zarezerwuj stolik w Va Banque. Czekają tu na Ciebie niesamowite połączenia smaków, tradycyjne potrawy w nowoczesnej formie, zmieszane z nutą wyobraźni Chefa Kuchni. W menu mięsnym królują policzki wieprzowe w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych, kurki w śmietanie oraz kopytka z pieczoną dynią. W wersji wege zjesz kotleciki z kaszy jaglanej i ciecierzycy. Słodkim zwieńczeniem uczty będzie „brownie” z białej czekolady.
Tegoroczna edycja Festiwalu Najlepszych Restauracji sprawi, że z pewnością ominie Cię jesienna chandra i to nie przez czekoladę, a doskonałe potrawy #SpozaKarty od najlepszych szefów kuchni.